Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Kod | Blok |
---|---|---|---|---|---|
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 15 |
4 | Egzamin | 1 | A |
|
Ćwiczenia: 30 |
3 | Zaliczenie | 1 | A |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 15 |
3 | Zaliczenie | 1 | A |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 30 |
4 | Egzamin | 1 | B |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 1 | C |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 30 |
4 | Egzamin | 1 | A |
|
Ćwiczenia: 30 |
4 | Zaliczenie | 1 | B |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 30 |
3 | Zaliczenie | 1 | A |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 30 |
4 | Egzamin | 1 | A |
Suma
|
315 | 30 | |||
Suma (Wykład)
|
105 | ||||
Suma (Ćwiczenia)
|
210 |
Kierunek Product and Process Management
Informacje podstawowe:
- studia w zakresie: nauk o jakości
- nazwa kierunku: Product and Process Management
- studia: stacjonarne drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim
- dyscyplina wiodąca: nauki o zarządzaniu i jakości
- studia prowadzone w języku angielskim
Anglojęzyczne studia magisterskie na kierunku Product & Process Management (PPM) zapewniają absolwentom kompetencje zawodowe i specjalistyczną wiedzę na temat nowoczesnego zarządzania produktami i procesami, ich aspektami ekonomicznych i technologicznych zarówno w lokalnych, jak i międzynarodowych organizacjach.
Interdyscyplinarny charakter studiów umożliwia studentom nabycie multidyscyplinarnych kwalifikacji. Połączenie umiejętności menedżerskich z wiedzą i kompetencjami technicznymi sprawia, że absolwenci PPM potrafią projektować nowe i rozwijać istniejące procesy i produkty, prowadzić działania marketingowe i biznesowe czy też planować prace badawczo-rozwojowe. Absolwenci studiów magisterskich mogą pracować w międzynarodowej grupie, zarządzać zespołami współpracowników, działać i myśleć w sposób kreatywny i przedsiębiorczy.
Zajęcia w toku studiów magisterskich na kierunku Product & Process Management prowadzone są przez kadrę naukowo-dydaktyczną oraz praktyków biznesu. Ujęte w programie studiów wykłady poparte są praktycznymi zajęciami projektowymi i laboratoryjnymi. W ramach programu studenci dobierają zajęcia według swoich preferencji i zainteresowań, które dotyczą projektowania i komercjalizacji produktów, systemowego zarządzania jakością lub innowacyjnych rozwiązań w procesach produkcyjnych zgodnych z założeniami zrównoważonej gospodarki.
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Kod | Blok |
---|---|---|---|---|---|
|
Wykład: 15 |
2 | Zaliczenie | 1 | B |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 30 |
4 | Egzamin | 1 | A |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 15 |
3 | Egzamin | 1 | A |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 5 | B |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 45 |
5 | Zaliczenie | 1 | C |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 30 |
3 | Egzamin | 1 | B |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 1 | C |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 30 |
4 | Egzamin | 1 | B |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 30 |
3 | Zaliczenie | 1 | B |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 15 |
3 | Zaliczenie | 1 | B |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 5 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
Suma
|
360 | 30 | |||
Suma (Wykład)
|
165 | ||||
Suma (Ćwiczenia)
|
195 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Kod | Blok |
---|---|---|---|---|---|
|
Wykład: 45 |
3 | Zaliczenie | 5 | B |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 60 |
4 | Zaliczenie | 1 | B |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 1 | C |
|
Seminarium: 30 |
2 | Zaliczenie | 1 | C |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 15 |
3 | Egzamin | 1 | B |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 45 |
5 | Zaliczenie | 1 | C |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 15 |
3 | Egzamin | 1 | C |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 15 |
3 | Zaliczenie | 1 | B |
|
Wykład: 60 |
4 | Zaliczenie | 5 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Ćwiczenia: 15 |
2 | Zaliczenie | 1 | B |
Suma
|
375 | 30 | |||
Suma (Wykład)
|
240 | ||||
Suma (Seminarium)
|
30 | ||||
Suma (Ćwiczenia)
|
105 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Kod | Blok |
---|---|---|---|---|---|
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie | 5 | B |
Corporate sustainability assessment
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | B |
Ecoinnovations
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie | 0 | B |
Economic policy of European Union
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | B |
Environmental management
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | B |
Human resource market
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | B |
Information security management
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie | 0 | B |
Integrated management systems
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | B |
Management and staff development methods
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie | 0 | B |
Marketing on the B2B market
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie | 0 | B |
Safety management of goods in the distribution chain
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | B |
Strategic management
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie | 0 | B |
Team management
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | B |
Transport of goods in the global economy
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 60 |
4 | Zaliczenie | 1 | B |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 1 | C |
|
Seminarium: 30 |
2 | Zaliczenie | 1 | C |
|
Zajęcia teoretyczne: 0 |
20 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 5 | C |
Automated data collection systems
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
Design of pro-, pre- and symbiotics
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
Food autenticity
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
Higiene in production process
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
Innovation in packaging materials
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
Modern warehousing technologies
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
New methods in consumer and sensory research
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
Nutrition and public health
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
Preparation and transportation of loads
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
Renewable energy resourses
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
Safety of food contact materials
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
The role of flavours in food production and promotion
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
Suma
|
150 | 30 | |||
Suma (Wykład)
|
120 | ||||
Suma (Seminarium)
|
30 | ||||
Suma (Zajęcia teoretyczne)
|
0 |