A A A
pl | en
2019/2020 stacjonarne studia pierwszego stopnia (inżynierskie) UEP

Product and Process Management

Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji Kod Blok
Natural science (Innovation laboratory I)
Wykład: 30
Ćwiczenia: 60
8 Egzamin 1 A
Design for environment
Wykład: 15
Ćwiczenia: 30
4 Zaliczenie 1 A
Mathematics
Wykład: 15
Ćwiczenia: 30
5 Egzamin 1 A
Economics
Wykład: 30
3 Zaliczenie 1 A
Fundamentals of law
Wykład: 30
2 Zaliczenie 1 A
Management & organization
Wykład: 30
4 Egzamin 1 A
Environment & sustainable development
Wykład: 30
4 Zaliczenie 1 B
Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji Kod Blok
Natural science (Innovation laboratory I)
Wykład: 15
Ćwiczenia: 45
6 Egzamin 1 A
Economics
Wykład: 30
Ćwiczenia: 30
7 Egzamin 0 A
Statistics and data analysis
Wykład: 15
Ćwiczenia: 45
6 Egzamin 1 A
Classes in industrial companies
Ćwiczenia: 15
1 Zaliczenie 1 B
Quality, environmental & safety management
Wykład: 30
Ćwiczenia: 30
6 Egzamin 1 B
Social aspects of sustainable development
Wykład: 15
2 Zaliczenie 1 C
Foreign language
Lektorat: 30
2 Zaliczenie 5 C
Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji Kod Blok
Instrumental methods in quality assessment
Wykład: 30
Ćwiczenia: 45
7 Egzamin 1 B
Market & Company Analysis
Wykład: 30
Ćwiczenia: 30
5 Egzamin 1 B
Marketing
Wykład: 30
Ćwiczenia: 30
5 Egzamin 1 B
Physical Classes (Sports)
Ćwiczenia: 30
- Zaliczenie 1 C
Materials science and materials engineering
Wykład: 30
Ćwiczenia: 45
7 Zaliczenie 1 C
Facultative Courses
Wykład: 15
2 Zaliczenie 5 B
Foreign language
Lektorat: 30
2 Zaliczenie 5 C
Speciality: Environment & Technology in Business
Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji Kod Blok
Physical Classes (Sports)
Ćwiczenia: 30
- Zaliczenie 1 C
Life science (innovation laboratory II)
Wykład: 30
Ćwiczenia: 45
7 Egzamin 1 A
Technology management
Wykład: 15
2 Zaliczenie 1 A
Marketing research
Wykład: 30
Ćwiczenia: 30
5 Egzamin 1 B
Creation and assessment of non-food products quality (innovation laboratory III)
Wykład: 30
Ćwiczenia: 45
5 Egzamin 1 B
Sensory analysis in product design and development
Wykład: 15
Ćwiczenia: 15
3 Zaliczenie 1 B
Facultative Courses
Wykład: 15
2 Zaliczenie 5 B
Facultative Technical Course
Wykład: 15
2 Zaliczenie 5 B
Foreign language
Lektorat: 30
2 Zaliczenie 5 C
Specjalność: Environment & Technology in Business
Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji Kod Blok
Engineering graphics
Ćwiczenia: 30
4 Zaliczenie 1 B
Creation and assessment of food products quality (innovation laboratory IV)
Wykład: 30
Ćwiczenia: 45
5 Egzamin 1 B
Product management
Wykład: 30
Ćwiczenia: 15
4 Egzamin 1 B
Process management
Wykład: 15
Ćwiczenia: 30
4 Egzamin 0 B
Good Production Practice
Wykład: 30
2 Zaliczenie 1 C
Diploma seminar
Seminarium: 15
1 Zaliczenie 1 C
Facultative Courses
Wykład: 30
4 Zaliczenie 5 B
Foreign language
Lektorat: 30
2 Zaliczenie 5 C
Speciality: Environment & Technology in Business
Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji Kod Blok
Diploma seminar
Seminarium: 15
1 Zaliczenie 1 C
Risk management
Wykład: 30
Ćwiczenia: 15
4 Egzamin 1 B
Project management
Wykład: 30
Ćwiczenia: 15
4 Egzamin 1 B
Green Technology
Wykład: 30
3 Zaliczenie 1 C
Packaging Technology
Wykład: 30
4 Egzamin 1 C
Waste management
Wykład: 30
2 Zaliczenie 1 C
Facultative Courses
Wykład: 30
4 Zaliczenie 5 B
Facultative Technical Course
Wykład: 30
3 Egzamin 5 B
Specjalność: Environment & Technology in Business
Przedmiot Liczba godzin Punkty ECTS Forma weryfikacji Kod Blok
Communication in business
Wykład: 30
2 Zaliczenie 1 B
Classes in industrial companies
Ćwiczenia: 15
1 Zaliczenie 1 B
Creative problem solving techniques
Wykład: 30
Ćwiczenia: 30
4 Egzamin 1 B
Design management
Wykład: 15
2 Zaliczenie 1 B
Diploma seminar
Seminarium: 30
2 Zaliczenie 1 C
Preparation of Diploma Thesis
15 1 C
Speciality: Environment & Technology in Business