Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Kod | Blok |
---|---|---|---|---|---|
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 30 |
4 | Egzamin | 1 | B |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia: 30 |
4 | Zaliczenie | 1 | A |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia: 30 |
5 | Egzamin | 1 | A |
|
Wykład: 15 |
3 | Zaliczenie | 1 | A |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 30 |
4 | Zaliczenie | 1 | B |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia: 45 |
6 | Egzamin | 1 | B |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 30 |
4 | Egzamin | 1 | A |
Suma
|
345 | 30 | |||
Suma (Wykład)
|
150 | ||||
Suma (Ćwiczenia)
|
195 |
Kierunek Design i komercjalizacja produktu
Informacje podstawowe:
- studia w zakresie: nauk o jakości
- nazwa kierunku: design i komercjalizacja produktu
- studia: stacjonarne drugiego stopnia o profilu ogólnoakademickim
- dyscyplina wiodąca: nauki o zarządzaniu i jakości
Studia magisterskie na kierunku design i komercjalizacja produktu zapewniają solidne podstawy do rozwoju kreatywności i umiejętności skutecznej implementacji wypracowanych pomysłów. W toku zróżnicowanych zajęć studenci nabywają kompetencje umożliwiające efektywną i twórczą pracę oraz rozwijanie idei nowych produktów żywnościowych oraz nieżywnościowych w oparciu o niezbędną wiedzę technologiczną, rynkową i organizacyjną. Studia są bardzo dobrym uzupełnieniem wcześniejszego etapu kształcenia w zakresie nauk o jakości, ale także interesującą ofertą dydaktyczną poszerzającą kompetencje absolwentów innych kierunków studiów.
Treści programowe kierunku design i komercjalizacja produktu skupiają się na rozpoznawaniu potrzeb i preferencji konsumentów, projektowaniu produktów zgodnie z rozpoznanymi kryteriami, zarządzaniu innowacjami, a także wprowadzaniu nowych produktów na rynek. Studenci mają możliwość opanowania umiejętności kreowania wartości użytkowej, estetycznej i marketingowej nowych produktów, budowania i implementacji strategii produktu/marki, rozwoju innowacji i efektywnego wykorzystywania dostępnych zasobów. Program studiów odnosi się również do kwestii zarządzania i oceny jakości produktów, opanowania standardowych i innowacyjnych metod badań, które pozwolą ocenić zarówno produkty żywnościowe, jak i nieżywnościowe.
Duża grupa zajęć na kierunku design i komercjalizacja produktu ma charakter projektowy i jest powiązana z praktycznym wykorzystaniem wiedzy i umiejętności nabywanych przez studentów w trakcie zajęć. Studenci mają możliwość kształtowania swojej ścieżki kształcenia wybierając dostosowane do swoich preferencji i zainteresowań przedmioty z puli wykładów do wyboru, które zostały zebrane w czterech blokach zajęć polskojęzycznych oraz jednym bloku wykładów w języku obcym. Mimo, iż program studiów nie przewiduje odrębnych specjalności, to każda edycja studiów pozostaje dopasowana do preferencji grupy studentów, którzy decydują się na określone przedmioty obieralne.
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Kod | Blok |
---|---|---|---|---|---|
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 30 |
4 | Egzamin | 1 | B |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia: 45 |
6 | Egzamin | 1 | B |
|
Seminarium: 15 |
4 | Zaliczenie | 1 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 1 | C |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie | 1 | C |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie | 5 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 30 Ćwiczenia: 15 |
3 | Egzamin | 1 | B |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 15 |
3 | Zaliczenie | 1 | B |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 30 |
5 | Egzamin | 1 | B |
Suma
|
330 | 30 | |||
Suma (Wykład)
|
180 | ||||
Suma (Ćwiczenia)
|
135 | ||||
Suma (Seminarium)
|
15 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Kod | Blok |
---|---|---|---|---|---|
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 15 |
2 | Zaliczenie | 1 | C |
|
Ćwiczenia: 15 |
1 | Zaliczenie | 1 | C |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 15 |
3 | Egzamin | 1 | B |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 15 |
3 | Egzamin | 1 | B |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 1 | A |
|
Ćwiczenia: 15 |
1 | Zaliczenie | 1 | C |
|
Ćwiczenia: 30 |
3 | Zaliczenie | 1 | C |
|
Ćwiczenia: 30 |
3 | Zaliczenie | 1 | C |
|
Seminarium: 15 |
4 | Zaliczenie | 1 | C |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie | 5 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 30 |
4 | Egzamin | 5 | C |
|
Wykład: 30 |
4 | Egzamin | 0 | C |
|
Wykład: 30 |
4 | Egzamin | 0 | C |
|
Wykład: 30 |
4 | Egzamin | 0 | C |
|
Wykład: 30 |
4 | Egzamin | 0 | C |
|
Wykład: 30 |
4 | Egzamin | 0 | C |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 15 |
2 | Zaliczenie | 1 | B |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 1 | B |
Suma
|
315 | 30 | |||
Suma (Wykład)
|
150 | ||||
Suma (Ćwiczenia)
|
150 | ||||
Suma (Seminarium)
|
15 |
Przedmiot | Liczba godzin | Punkty ECTS | Forma weryfikacji | Kod | Blok |
---|---|---|---|---|---|
|
Wykład: 15 |
2 | Zaliczenie | 1 | A |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 15 |
3 | Egzamin | 1 | B |
|
Wykład: 30 |
4 | Zaliczenie | 5 | B |
|
Wykład: 15 |
2 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 15 |
2 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 15 |
2 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 15 |
2 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 15 |
2 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Wykład: 15 |
2 | Zaliczenie | 0 | B |
|
Seminarium: 30 |
14 | Zaliczenie | 1 | C |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie | 5 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 0 | C |
|
Wykład: 30 |
2 | Zaliczenie | 1 | B |
|
Wykład: 15 Ćwiczenia: 15 |
2 | Zaliczenie | 1 | B |
|
Wykład: 15 |
1 | Zaliczenie | 1 | C |
Suma
|
210 | 30 | |||
Suma (Wykład)
|
150 | ||||
Suma (Ćwiczenia)
|
30 | ||||
Suma (Seminarium)
|
30 |